Vendosja e nënshkrimit të email në Thunderbird

Thunderbird është një klient email me kod burimi të hapur i cili ofrohet falas, ka shumë funksionalitete dhe njëkohësisht është shumë i thjeshtë për tu përdorur. Thunderbird është zhvilluar, testuar dhe suportohet nga Mozilla Corporation dhe një grup vullnetarësh të dedikuar. Aplikacioni është i përkthyer plotësisht në gjuhën shqipe dhe mund të përdoret edhe në këtë formë.

Në këtë guidë të shkurtër do të shikojmë sesi mund të vendosim nënshkrimin në klientin email

Vazhdoni te lexoni

Disa karakteristika të LibreOffice Calc

LibreOffice Calc është një aplikacion për krijimin dhe editimin e spreadsheet-eve që mund të përdoret për të llogaritur, analizuar dhe menaxhuar të dhënat tuaja. Ju gjithashtu mund të importoni dhe modifikoni spreadsheet-et e krijuara me Microsoft Excel. Më poshtë po listojm disa nga karakteristikat kryesore që ky program ju ofron dhe veprimet që ju lejon të performoni.

  • Llogaritjet
Vazhdoni te lexoni

Qyteti i Romës migron në LibreOffice

Në artikullin e publikuar në platformën Joinup të Komisionit Evropian anoncohet lajmi se qyteti i Romës ka filluar me përdorimin e paketës LibreOffice si paketa e produktivitetit për krijimin e dokumentave elektronik.

Qyteti i Romës do të filloj çinsatlimin gradual të alternativave të mbylluara dhe të liçencuara, gjë që do zgjasi në varësi të kohës gjatë të cilës këto mjete përdoren nga çdo zyrë. Kjo skedul tranzicioni u bazua më matjet

Vazhdoni te lexoni

Aplikacioni Nextcloud Talk – komunikimi me kolegët, tani super i thjeshtë!

Nextcloud Talk është një shërbim i plotë komunikimi në audio / video dhe chat. Ai përfshin aplikacionet në web dhe celular dhe është projektuar për të ofruar një shkallë sa më të lartë të sigurisë, ndërkohë që është edhe shumë i lehtë për t’u përdorur.
Nextcloud Talk lehtëson barrierat e komunikimit dhe lejon ekipin e një institucioni/organizate që të komunikojnë në çdo vend, kohë dhe në çdo pajisje.

Vazhdoni te lexoni

Paketa LibreOffice – disa detaje interesante

LibreOffice është suita lider open source e produktivitetit personal ndaj MS Windows, Mac OS X and GNU/Linux, e cila ofronë gjashtë aplikacione me shumë veçori të pasura për nevoja procesimi të dokumentave: Writer për text, Calc për spreadsheets, Impress për prezantime, Draw për vizatime, Base për databazat, dhe Math për llogaritje matematikore.Kodi burim i LibreOffice ofrohet nën dy licensat copyleft të LGPLv3/MPL.

LibreOffice përdor standardin ISO të quajtur Open Document Format (ODF), i cili njihet nga shumë

Vazhdoni te lexoni

Qeveria Izraelite liron kodin e softuerëve si kod të lirë dhe me burim të hapur

Prilli ka qënë një muaj me fat për lëvizjen open source. Direkt pas lajmit se qeveria Gjermane do kalonte në një zgjidhje shërbimi cloud open source dhe do krijonte infrastrukurën e saj të vet-hostuar, lajmi i madh i rradhës ishte se qeveria Izraelite do të lironte kodin e softuerit të saj si softuare me kodburimi të hapur, që do të thotë se kodi do të ishte i aksesueshëm nga publiku dhe mund të ripërdorej.

Portali web i qeverisë, gov.il, është

Vazhdoni te lexoni